Start met Walking Football, FC Den Bosch nodigt senioren uit

Na een succesvolle kick-off afgelopen september, krijgt het Walking Football-initiatief van de FC Den Bosch Foundation en ‘S-PORT van de gemeente ’s-Hertogenbosch in 2019 een vervolg.
De wekelijkse trainingen worden uitgebreid met lifestyle-activiteiten. Ook wordt verdere samenwerking met andere, lokale en regionale, Walking Football-teams gezocht.

Op vrijdag 18 januari wordt het nieuwe jaar afgetrapt met een gezellige open training vanaf 10.00 uur in Stadion De Vliert.  De GGD Hart voor Brabant zal deze keer aanwezig met informatie over gezonde voeding,  De GGD vertelt over gevarieerd eten, de Schijf van vijf en ook over het gebruik van vit. D.  Uiteraard zal er voor een gezond tussendoortje gezorgd worden.
Van Walking Football is wetenschappelijk bewezen dat het de gezondheid van senioren positief bevordert. Ook draagt de spelvorm en het groepsgebeuren bij aan de mentale gezondheid van de ouderen en levert het nieuwe contacten op.  

Om de populariteit van het Walking Football onder senioren in ’s-Hertogenbosch en omgeving verder te vergroten, is contact gezocht met de Bossche voetbalclubs BVV, BLC en OJC. Bij de amateur-verenigingen wordt Walking Football beoefend en de teams zijn door de FC Den Bosch Foundation uitgenodigd om vriendschappelijk te komen voetballen in het stadion van FC Den Bosch.
Ellen de Roos, coördinator S’PORT afdeling gemeente s’-Hertogenbosch: “Deze kruisbestuiving van Walking Football-teams is wenselijk, omdat het aantal ouderen dat te weinig beweegt groter is dan het aantal senioren dat wel aan de norm voldoet. Het enthousiasme onder deelnemers van Walking Football is groot en dat enthousiasme willen we graag breed verspreiden. Inactiviteit heeft allerlei negatieve gevolgen en met het oog op de vergijzing en de problematiek rond steeds duurder wordende zorg, is het essentieel dat preventie meer aandacht krijgt.”

De Walking Football-kalender voor het eerste kwartaal in het nieuwe kalenderjaar, ziet er als volgt uit:

  • Op vrijdag 11 januari geeft René Wormhoudt van 9.00 tot 16.00 uur een cursus voor (toekomstige) Walking Football-trainers en vrijwilligers.
  • Op vrijdag 18 januari start na winterstop Walking Football Open Training voor Bossche Walking Footballers en geïnteresseerden senioren, mannen én vrouwen (vanaf 50 jaar).
  • Op vrijdag 22 maart is er een Fittest voor Bosschenaren van 60 jaar en ouder, inclusief proeftraining Walking Football.
  • De reguliere Walking Football-trainingen vinden wekelijks plaats op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in Stadion De Vliert. De kosten bedragen, na de gratis proefles, € 5, – per keer. Dit is inclusief ontvangst met koffie/thee en fysiotherapie/verzorging.
  • Woon je dichter bij sportpark Meerendonk of De Groote Wielen?

De BLC Oldstars wordt wekelijkse getraind op woensdag, van 13.30-15.30 uur op sportpark De Meerendonk. In Rosmalen kan er elke donderdagochtend 50-Plus Voetbal worden gespeeld, van 9.30-11.00 uur op sportpark De Groote Wielen.