Samenwerking tussen FC Den Bosch Foundation en Fysiotherapie Scholten

Onlangs is de FC Den Bosch Foundation gestart met Walking Football; voetbal in wandeltempo.
Deze vorm van voetbal is bedoeld voor senioren die actief bezig willen zijn. Elke vrijdag komt de Walking Football-groep van tien tot twaalf uur bij elkaar in stadion De Vliert. Vanaf nu krijgen zij daarbij ook medische ondersteuning van Fysiotherapie Scholten.

Coördinator van de FC Den Bosch Foundation Glenn Schapendonk is blij met de toetreding van Fysiotherapie Scholten bij het project: “Vaak hebben de mannen wat lichte, fysieke klachten en dan is het prettig dat er een fysiotherapeut in huis is die ze daarmee kan helpen. Kleine blessures of stijve gewrichten hoeven meestal geen belemmering te zijn om mee te kunnen doen met Walking Football. En, als de blessure toch iets serieuzer is, staan de mannen met de juiste hulp weer sneller tussen de lijnen.”

Fysiotherapie Scholten is al als medische begeleiding actief binnen de jeugd en eerste elftal van bij FC Den Bosch. Voor praktijkmanager Mike Scholten is de samenwerking met de foundation dan ook een logisch vervolg: “Wij voelen ons nauw betrokken bij de moedervereniging en staan met twee benen in de maatschappij. Ouderdom komt met gebreken en juist daarom is het essentieel dat senioren blijven bewegen. Wij helpen mensen graag om dit op een prettige en verantwoorde manier te doen. Uit onderzoek is gebleken dat recreatief voetballen net zo effectief voor de gezondheid is als hardlopen of fitnesstraining. Het spelelement  maakt dat deelnemers voetbal vaak als een leukere manier van bewegen ervaren. De kwaliteit van leven kan enorm toenemen als de fitheid toeneemt. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij!”

 

(Foto: Van Esch Fotographie)

Voor meer informatie over Fysiotherapie Scholten : https://www.fysiotherapiescholten.nl/