FCDBF organiseert voetbalclinic in ‘Week van het vergeten kind’

Op woensdag 31 januari 2018 kregen 22 kinderen een voetbalclinic in Stadion De Vliert. De dag was georganiseerd in samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind, een stichting die speciale aandacht vraagt voor kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. De kinderen beleefden een onvergetelijke voetbalmiddag en konden weer helemaal ‘kind zijn’.

De voetbalmiddag werd georganiseerd in de ‘Week van Het Vergeten Kind’, een moment waarin de stichting aandacht vraagt voor de problematiek van kinderen in de opvang. Tijdens de voetbalclinic kregen de kinderen les van selectiespelers Jens van Son, Muhammed Mert en Bart Biemans. Naast deze drie voetballers was ook ambassadeur van Het Vergeten Kind Juvat Westendorp aanwezig om de kinderen een steuntje in de rug te geven en natuurlijk om mee te voetballen.

FC Den Bosch Foundation coördinator Glenn Schapendonk gaf samen met de selectiespelers leiding aan de middag. De drie selectiespelers begeleidden elk hun eigen team over het veld langs de verschillende oefeningen. Van partijspel tot afwerkingen en van sprinten tot dribbeltraining, alles kwam tijdens de voetbalclinic bij FC Den Bosch aan bod.