Veteraan geeft gastcollege op BSV de Meierij

Vandaag heeft veteraan Pim van der Velden in samenwerking met de FC Den Bosch Foundation een bezoek gebracht aan BSV De Meierij in ‘s-Hertogenbosch. Dit bezoek was onderdeel van het ‘Veteraan in de klas’ programma waarbij gastcollege’s worden gegeven door veteranen aan scholieren op basis- en middelbarescholen door heel Nederland.

In het gastcollege stond het thema ‘respect’ centraal. Samen met veteraan Pim, FC Den Bosch Foundation Coördinator Glenn Schapendonk en de leerlingen kwam dit onderwerp, samen met andere belangrijke maatschappelijke vraagstukken, dan ook ruimschoots aan bod.

Op BSV De Meierij gaf veteraan Pim een interactieve presentatie aan de leerlingen over zijn uitzending naar Bosnië en wat voor impact dat op hem heeft gehad, zowel persoonlijk als op zijn leven in Nederland. Het project is een initiatief van de Jupiler League, waarbij alle veteranen die ons land kent tijdens speelronde 17 en 18 in het zonnetje werden gezet.

Veteraan Pim van der Velden kreeg de leerlingen muisstil met zijn verhaal over zijn uitzending naar Bosnië.

Afgelopen vrijdag was veteraan Dennis van der Stroom aanwezig bij de wedstrijd FC Den Bosch – Fortuna Sittard als ‘Veteraan van de wedstrijd’ de wedstrijdbal mocht overhandigen aan de scheidsrechter.